Autoverzekering in Londen een van de duurste

autoverzekering londen

Uit onderzoek is gebleken dat een autoverzekering in de stad Londen een van de duurste steden voor een autoverzekering is. Men betaalt gemiddeld voor een autoverzekering meer dan 900 pond, omgerekend meer dan 1100 euro, per jaar aan de autoverzekering.

Verder komt uit het onderzoek naar voren dat de verzekeringen over het algemeen wel een stukje goedkoper zijn geworden, gemiddeld zo’n 6 procent. Wat neerkomt op meer dan 100 pond per jaar per verzekering. Verwacht wordt dat aan het eind van dit jaar de premies weer zullen stijgen, waarom is nog onbekend.

De overheid in Londen treed goed op tegen fraude en heeft het toezicht hierop verscherpt. Waarschijnlijk zijn hierdoor de premies gedaald tot de huidige prijzen.

Overigens zijn er in Nederland ook grote verschillen in prijzen voor waar men de autoverzekering afsluit. Let dus goed op bij het vergelijken van een autoverzekering! Inwoners van grote steden betalen gemiddeld meer dan 2x meer voor hun autoverzekering dan iemand uit een klein dorp. Eigenlijk ook wel logisch, in een drukke chaotische stad is veel meer kans op schade dan op een rustig boerenweggetje.