Autoverzekering opzeggen

Ben je van plan om je autoverzekering op te zeggen? Een tijdje geleden was dit nog best lastig maar tegenwoordig is het eigenlijk best simpel. Bij bijna alle verzekeraars van autoverzekeringen kun je tegenwoordig bijna dagelijks je verzekering opzeggen en is dat zo gedaan. Je moet wel even op een paar dingen letten, we hebben die hieronder vermeld:

  • Wanneer kun je je autoverzekering opzeggen?
  • Hanteert jouw verzekering een opzegtermijn?
  • Je autoverzekering opschorten?Wanneer kun je je autoverzekering opzeggen?

Het is niet altijd mogelijk om je autoverzekering direct op te zeggen. Meestal kan dat op een van de volgende momenten:

  • Heb je de auto verkocht en staat hij niet meer op jouw naam?
  • Bij de meeste verzekeringen kan je dagelijks opzeggen, sommige verzekeraars hanteren nog een opzegtermijn, check dus of jouw contract is afgelopen
  • Als er een premie verhoging wordt doorgevoerd
  • Uiterlijk binnen 14 dagen na het afsluiten van een autoverzekering heb je altijd een bedenktijd waarin je de autoverzekering kunt opzeggen

Hanteert jouw verzekering een opzegtermijn?

Zoek bij je verzekeraar uit of je autoverzekering gebonden is aan een opzegtermijn. Is dit het geval? Dan heb je je te houden aan dit opzegtermijn en kun je pas hierna je verzekering opzeggen.

Je autoverzekering opschorten?

Het is ook mogelijk om je autoverzekering niet op te zeggen maar om deze te laten opschorten. In dit geval betaal je geen premie en kun je de verzekering weer aanzetten zodra jij dat wilt. Dit kun je bijvoorbeeld gebruiken als je je auto hebt verkocht en pas na een tijd weer nieuwe wilt aanschaffen. Heb je je verzekering opgezegd en ben je op zoek naar een nieuwe autoverzekering? Vergelijk de goedkoopste autoverzekering in onze vergelijkingstool.