Autoverzekering wordt duurder

Autoverzekering waarschijnlijk duurder | Mijn Autoverzekering Vergelijken

Wij hebben deze website opgezet om ervoor te zorgen dat jij zo min mogelijk geld kwijt bent aan jouw autoverzekering (en je niet onderverzekerd bent!). Toch zijn wij vandaag de Jobsbode; we hebben namelijk slecht nieuws voor je. De kans is zeer groot dat jouw autoverzekering duurder wordt.

Waarom worden autoverzekeringen duurder?

Waarom worden autoverzekeringen duurder? Daar zijn verschillende redenen voor te bedenken. Die redenen zorgen er tezamen voor dat de premies van de huidige autoverzekeringen te laag zijn. In totaal hebben verzekeraars in 2014 namelijk meer dan driehonderd miljoen uitgekeerd op verzekeringen dan er aan premies binnenkwam. Verzekeraars zullen dit in de toekomst natuurlijk willen voorkomen. De meest voor de hand liggende manier om ervoor te zorgen dat er meer binnenkomt dan dat er uitgaat is door de premie voor de autoverzekering te verhogen.

Verzekeraars flink gesneden in kosten autoverzekering

De afgelopen jaren hebben verzekeraars flink gesneden in de kosten van autoverzekeringen. Dit komt doordat er zeer veel concurrentie in de markt is. Vanwege de moordende concurrentie hebben verzekeraars er alles aan gedaan om de kosten van – en premies van – autoverzekeringen te drukken. In veel gevallen kiest de consument immers voor de autoverzekering met een lage premie.

Proceskosten letselschadeclaims toegenomen

Volgens het Verbond van Verzekeraars zijn in de laatste jaren de proceskosten van letselschadeclaims toegenomen. Hier zijn echter nog geen concrete cijfers van. Deze cijfers worden tegen het einde van de zomer verwacht. Pas dan kan met zekerheid gezegd worden dat de hogere proceskosten van letselschadeclaims daadwerkelijk hebben bijgedragen aan het hoge bedrag dat is uitgekeerd op autoverzekeringen.

Andere opties verzekeraars

Het is nog niet 100% zeker dat de premies voor autoverzekeringen daadwerkelijk omhoog gaan. Volgens het Verbond Van Verzekeraars zijn er zijn nog een aantal andere opties en het is aan de verzekeringsmaatschappijen zelf om een keuze te maken. Er kan namelijk getracht worden om nóg meer in de kosten te snijden. Ook kan de polis veranderd worden waardoor er minder wordt uitgekeerd. Tot slot kunnen verzekeraars ervoor kiezen om te teren op hun buffers.

Zodra er meer bekend is houden wij je daar direct van op de hoogte! Mochten de premies inderdaad omhoog gaan, dan kun je altijd zorgen dat je zo min mogelijk betaalt door de autoverzekeringen te vergelijken.

De Nederlandsche Bank waarschuwde in 2010 al voor de lage premies. DNB heeft destijds gezegd dat de premies te laag waren, waardoor de financiële positie van de verzekeraar in gevaar kon komen. Die voorspelling blijkt uitgekomen.