Ruim 46% automobilisten heeft verkeerde autoverzekering

Ruim 40% is oververzekerd | MijnAutoverzekeringVergelijken.com
Ga je ervan uit dat je de ideale autoverzekering voor jouw auto hebt? Maar heb je na het afsluiten van jouw autoverzekering eigenlijk geen aandacht meer besteedt aan de verzekering? Dan behoor je tot het merendeel van Nederland en is de kans groot dat je onder- of oververzekerd bent.


91% denkt juiste verzekering te hebben

Tijdens een onderzoek van Motivaction, dat vorig jaar gehouden werd, is gekeken naar de kennis die mensen hebben over autoverzekeringen. Het onderzoek is gehouden onder meer dan duizend mensen. Hieruit is gebleken dat een groot deel van de mensen dénken dat zij de ideale autoverzekering voor hun auto hebben. Maar liefst 91% van de respondenten denkt dat hij of zij de juiste verzekering heeft!

59% heeft autoverzekering nooit meer vergeleken

Aangezien bijna iedereen denkt dat hij of zij toch de ideale autoverzekering heeft, kijkt een groot deel van de bevolking na het afsluiten van de verzekering er niet meer naar om. Bijna 60% heeft aangegeven dat ze de huidige autoverzekering niet meer vergeleken hebben met andere autoverzekeringen. Hiervan geeft een kwart aan dat dit komt doordat ze geen zin hebben om zich te verdiepen in autoverzekeringen. En dat terwijl je vaak flink kunt besparen door over te stappen op een andere verzekering!

46% is niet passend verzekerd

Uit het onderzoek is verder gebleken dat bijna de helft van alle autobezitters niet de juiste verzekering heeft voor hun auto. Hierbij is gekeken naar eigenschappen die aan een kenteken gekoppeld zijn, zoals bouwjaar en dagwaarde. Wat blijkt? Ruim 5% is onderverzekerd en 40% is oververzekerd! Voor mensen met een allriskverzekering blijkt dat zelfs 46% oververzekerd is. Dit betekent dat bijna de helft van alle autobezitters al die tijd te veel betalen voor hun autoverzekering. Het is bijvoorbeeld best onzinnig om een allriskverzekering te hebben op een oude roestbak die met geluk nog een jaartje of twee te gaan heeft.

Zorg voor de juiste autoverzekering

Denk je na het lezen van deze blog nog steeds dat je de juiste autoverzekering hebt? Dan is het toch de moeite waard om even snel de autoverzekeringen te vergelijken. Het zou zonde zijn als je onnodig te veel betaalt doordat je oververzekerd bent, toch? Maak daarom gebruik van de autoverzekering vergelijker, stap over indien nodig en begin direct met besparen!